Košík

0

0 pol.

Žádné zboží k porovnání - jak porovnávat?

Vaření s Kajdou 2012

Cheescake

  • 2 balení kakaových máslových sušenek
  • 200g másla
  • 1kg smetanového sýra (Buko)
  • 1dl smetany
  • 1 sáček želatiny (na 1 l tekutiny)
  • 5 lžic cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • Pomerančová kůra z jednoho pomeranče
  • 5 lžic cukru

Sušenky nadrtíme a rychle smícháme se změklým máslem. Vzniklou hmotou vyložíme dortovou formu a vložíme vychladit do chladničky. Do smetany nasypeme želatinu a necháme nabobtnat. Pak smetanu zahřejeme, aby se nám želatina rozpustila. Nevaříme! Sýr smícháme s cukrem, vymačkaným vanilkovým luskem, pomerančovou kůrou a vmícháme rozpuštěnou želatinu. Hotovou směs nalijeme do připraveného korpusu a vložíme do chladničky na cca 2 hodiny ztuhnout.


Tvarohové tyčinky

Doba přípravy: 30 minut + odležení těsta

  • 250g ztuženého tuku
  • 250g měkkého tvarohu
  • 300g hladké mouky
  • 1 vejce
  • Sůl
  • Vejce na pomazání
  • Paprika na posypání

Tuk, tvaroh, mouku, vejce a sůl smícháme. Hněteme, dokud nám nevznikne kompaktní těsto. Když, tak přidáme hladkou mouku. Těsto přikryjeme a dáme na chvilku do chladničky odpočinout. Těsto vyválíme na pomoučněném válu na tloušťku cca 3mm. Vyválené těsto přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a pomocí rádla nebo nože nakrájíme proužky. Potřeme vejcem a posypeme paprikou. Vložíme do vyhřáté trouby na 190°C a pečeme do zlatova cca 10 minut.


Koláč se švestkami

Doba pečení: 35–40 minut

Těsto:

  • 180 g másla
  • 1 lžičky prášku do pečiva
  • 250 g hladké mouky
  • 50ml studené vody
  • Vanilkový extrakt
  • 200g marcipánu
  • 300 g švestek
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 lžíce cukru

Suroviny na těsto rychle zpracujeme v misce na kompaktní těsto. Těsto zabalíme do folie, vložíme do chladničky a necháme tak hodinku odpočinout. Švestky přepůlíme, vypeckujeme a vložíme do misky. Přidáme vanilkový lusk, badyán a cukr. Promícháme a necháme půl hodiny odpočinout. Studené těsto vyválíme přes folii na cca 4mm silnou kulatou placku a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Marcipán vyválíme na stejně velký rozměr a položíme na těsto. Doprostřed těsta s marcipánem položíme švestky i s kořením a okraje těsta přehneme přes švestky. Připravený koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 35 minut.


Quiche s cuketou

Doba přípravy: 90 minut

Křehké těsto:

  • 300g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 160g másla
  • 3 lžíce vody
  • Sůl
  • 1 cuketa
  • 100g slaniny
  • 4 snítky tymiánu
  • 150g tvrdého sýra ementál
  • 250g kysané smetany
  • 1dl smetany
  • 3 vejce
  • Sůl, pepř

Hladkou mouku smícháme s vejci, máslem, vodou a špetkou soli. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do folie a vložíme na chvilku odpočinout do lednice. Mezi tím si očistíme a na kolečka nakrájíme cuketu. Křehké těsto vyjme z lednice a na pomoučněném vále rozválíme na plát silný cca 4 mm. Dno koláčové formy vyložíme pečícím papírem. Pak vložíme vyválené křehké těsto a dno propícháme vidličkou. Na dno koláče vyrovnáme nakrájenou cuketu. V misce smícháme kysanou smetanu s vejci, nastrouhaným sýrem, smetanou, tymiánem, lehce osolíme a zalijeme koláč. Nakonec koláč posypeme na kostičky nakrájenou slaninou. Připravený koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme do zlatova cca 40 minut.


Tatarský biftek z lososa

Doba přípravy: 30 minut

  • 200g čerstvý ?let z lososa bez kůže
  • sůl, čerstvě pomletý pepř
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • 1 menší mladá cibulka

Lososa rozmixujeme v kůtru nebo umeleme v mlýnku. Do vzniklé hmoty přidáme najemno nasekanou mladou cibulku, sůl, nameleme pepř, zakápneme citronovou šťávou a kvalitním olivovým olejem. Vše lehce promícháme, ale velice důkladně. Mísu zabalíme do folie a dáme alespoň na 30min.vychladit. Podáváme s máslovými toasty.

Zpět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více info